Uddevalla hjälper Ukraina

Viljan att stötta Ukraina är stor

Uddevallabor skänker pengar till hjälpinsatser

Viljan att stödja Ukraina är stor i Uddevalla. Röda korset samlade in drygt 8 000 kronor i samband med fredsmanifestationen för Ukraina i på lördagen. Även Svenska kyrkan samlade in pengar för sitt humanitära arbete för att hjälpa ukrainare i nöd. 

Den femte mars samlades ett tusental personer på Kungstorget i Uddevalla i en manifestation för freden. I samband med detta samlade Röda korset in 8 283 kronor på en och en halv timme.
”Ett otroligt fins resultat på så kort tid”, skriver Röda korset på sin hemsida.
Röda korset gick runt med åtta bössor på torget. Dessutom var det många som swischade pengar direkt till den nationella Akutinsamlingen.
Svenska kyrkan samlar också in pengar till Ukraina. Kyrkan deltog i fredsmanifestation för Ukraina på lördagen i Uddevalla, och Uddevalla kyrka stod öppen för de som vill komma in, tända ett ljus eller skänka en slant till kyrkans samordnade hjälpinsatser genom Act Svenska kyrkan.
Kyrkan skriver på sin hemsida att pengarna går till humanitära insatser till de som drabbats av kriget i Ukraina. Behovet är stort och det ökar hela tiden. De hjälpbehövande behöver främst mat och vatten.
”Våra lokala partners finn spå plats Ukraina samt länderna runt Ukraina och stöttar den Ukrainska befolkningen”, skriver Svenska kyrkan.
”Det viktigaste behovet i nuläget är mat, vatten och hygienartiklar. Filtar och madrasser behövs också, för tillfälliga sovplatser. Alla dessa produkter införskaffas i närområdet. Vi skickar alltså inte material från Sverige, men är i behov av penninggåvor”, skriver Svenska kyrkan.
Vi har i dagsläget ingen information om hur mycket Svenska kyrkan samlat in.
Det ska sägas att FN-föreningen i Uddevalla också är engagerad i arbetet med att aktivera människor för att engagera sig för offren för kriget i Ukraina.
WESTSIDAN, 2022-03-06

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s